Een lamellen overkapping is een veelzijdige en luxe terrasoverkapping waaronder u zelf controle heeft over hoeveel zon of schaduw er binnenkomt. Dankzij de kantelbare lamellen van de terrasoverkapping kunt u het zonlicht verder filteren, zodat u altijd de perfecte schaduwplek kunt creëren in uw buitenruimte.

Het lamellendak van de overkapping geeft u niet alleen controle over de hoeveelheid zonlicht of schaduw in uw buitenruimte, maar houdt u ook beschermd tegen regen. De kantelbare lamellen in het dak kunnen volledig sluiten waardoor u helemaal beschut zit. Het water wordt hierbij afgevoerd door een systeem van goten in het dak, zodat het niet alsnog naar beneden komt wanneer u het dak weer opent.

De elektrisch bediende lamellen van het lamellendak van uw overkapping zijn in het geval van de Camargue Skye en Aero Skye zelfs voor ongeveer 2/3e van het dakoppervlak volledig opzij te schuiven. Hierdoor kunt u een vrij uitzicht op de lucht creëren, zodat u bijvoorbeeld vanuit uw overkapping de sterrenhemel kunt bekijken.

Hieronder delen we nog meer over de verschillende lamellen overkappingen van Renson die u bij Veraluxe kunt verkrijgen.

Terrasoverkapping met lamellendak op maat

Alle terrasoverkappingen van Veraluxe worden volledig op maat voor u ontworpen, tot op de millimeter nauwkeurig. Of u nu een lamellen overkapping op maat wilt maken voor een al bestaand terras, of een terrasoverkapping met lamellendak wilt hebben in een maat die u nergens anders kunt vinden. Bij Veraluxe werken we nooit met standaardmaten en is ieder ontwerp uniek.

Naast de dimensies van uw lamellen overkapping op maat kunnen we ook verschillende moderne gemakken verwerken in uw lamellen overkapping. Zo kunt u in de lamellen van uw terrasoverkapping bijvoorbeeld kiezen voor ingebouwde sfeerverlichting zodat u het ook in de avonduren knus kunt maken.

Ook kunt u in uw terrasoverkapping met lamellendak speakers en terrasverwarmers in laten bouwen. Hierdoor heeft u geen aparte apparaten nodig maar verwerkt u alles in de terrasoverkapping. Alleen uw meubels hoeft u nog zelf te regelen, wij doen de rest!

Waarom een overkapping met lamellen?

Waarom zou u moeten kiezen voor een overkapping met lamellen? In een land als Nederland, waar het land niet altijd zonnig en warm is, biedt een terrasoverkapping met lamellen een unieke uitkomst. Wanneer het erg zonnig is, houdt u de lamellen gekanteld tegen de zon, maar als u juist de warmte van de zonnestralen op uw huid wilt voelen laat u ze openstaan om het licht binnen te laten.

Met een traditionele overkapping met een dak van canvas of ononderbroken hout of aluminium kunt u er niet voor kiezen om af en toe wel en af en toe niet te genieten van de zonnestralen. Dan zou u uw tuinmeubilair steeds moeten verplaatsen om de beste plek in uw tuin te vinden. Dit is met een terrasoverkapping met lamellendak niet aan de orde.

Dankzij de veelzijdigheid van een overkapping met lamellen kunt u altijd de zon- of schaduwplek creëren die u op dat moment graag wilt hebben. Als u eenmaal het gemak heeft ervaren van een lamellendak zal u niet anders meer willen!

Is een lamellen overkapping waterdicht?

Nu is een lamellendak juist zo uniek doordat het dak niet volledig dicht is, maar is een lamellen overkapping dan wel waterdicht? Een overkapping met lamellendak maakt van een simpel terras een luxe lounge, waarbij u zelf kiest hoeveel zonlicht u op uw huid wilt voelen. Maakt u zich echter echt geen zorgen over regen of sneeuw, u hoeft heus niet steeds uw meubels te verplaatsen.

Dankzij een geavanceerd systeem met gekoppelde sensoren wordt het lamellendak vanzelf gesloten wanneer er neerslag op komst is, zodat uw spullen veilig en beschermd staan onder uw lamellen overkapping. Wanneer het dak op die manier gesloten is, is een lamellen overkapping volledig waterdicht.

Zoals we hierboven al eerder zeiden wordt het water wanneer het dak is gesloten afgevoerd door een systeem van goten. Hierdoor blijft er geen water staan op het dak en zal het ook niet naar beneden komen druppelen wanneer de lamellen weer geopend worden. Onder een lamellen overkapping kunt u dus gerust uw tuinkussens op uw meubels laten liggen, en kunt u ook in een regenbui droog een boek lezen.

Vrijstaande lamellen overkapping

U kunt ervoor kiezen om een lamellen overkapping aan uw huis aan te laten bouwen. Dan breidt u feitelijk uw woonoppervlak uit met een extra kamer aan de zij-, achter-, of voorkant van uw huis. U kunt echter ook kiezen voor een vrijstaande lamellen overkapping.

Met een vrijstaande lamellen overkapping bent u niet gebonden aan de ruimte die er direct rondom uw huis beschikbaar is. Heeft u achterin uw tuin een mooie vijver waar u graag vaker zou willen vertoeven? Of is er verderop een mooier uitzicht van uw omgeving dan u vanuit uw huis kunt krijgen? Zet uw vrijstaande lamellen overkapping neer waar u hem echt wilt hebben en geniet van de vrijheid die de extra ruimte u geeft.

Luxe overkappingen

Lamellen zijwand overkapping

Om nog meer beschutting te creëren onder uw overkapping kunt u ervoor kiezen om de lamellen overkapping te voorzien van zijwanden. Deze kunt u plaatsen op een of meer stukken van uw overkapping, om u te beschermen tegen zowel wind als inkijk.

Ook voor zijwanden zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u gaan voor zijwanden gemaakt van glas, wanneer u uw uitzicht niet wilt verliezen. U kunt ook kiezen voor aluminium schuifwanden, welke u naar wens heen en weer kunt schuiven om meer of minder licht binnen te laten.

Luxe overkappingen

Wilt u echter net als met uw lamellendak ook in het geval van de zijwanden van uw terrasoverkapping de volledige controle houden? Ga dan voor zijwanden met houten lamellen loggiapanelen. Hierbij kunt u de lamellen zijwand van de overkapping afstellen op de gewenste hoeveelheid lichtinval en creëert u gemakkelijk een plek met meer of minder beschutting.

De zijwanden van uw terrasoverkapping zijn in alle gevallen naar wens te configureren, om precies dat effect te creëren dat u zoekt. Ook als u eerder al een terrasoverkapping heeft laten plaatsen door Veraluxe kunt u nog zijwanden toevoegen. Dankzij het modulaire systeem van onze Renson tuinoverkappingen kunt u gemakkelijk later extra elementen toe laten voegen.

Luxe overkappingen

Prijs van een terrasoverkapping met lamellen

Omdat iedere terrasoverkapping anders is, is er geen eenduidig antwoord op de vraag “wat kost een terrasoverkapping met lamellen?”. De prijs is afhankelijk van welke van de Renson producten u kiest. De kosten van de Renson overkappingen met lamellendak verschillen afhankelijk van de grootte maar ook of u gaat voor een overkapping met of zonder zijwanden en welke accessoires u in laat bouwen.

Op de pagina’s van de beschikbare terrasoverkappingen met lamellen vindt u echter wel een indicatie van de prijs op basis van een fictieve situatie.

Luxe overkappingen

Zo is er voor het Renson Aero lamellendak een voorbeeldberekening op basis van het integreren van het dak in een bestaande overkapping om er een overkapping met lamellen van te maken. Op de pagina van de Renson Camargue vindt u een proefberekening voor de prijs van een volledige overkapping met lamellendak, welke u ook voor de Renson Algarve kunt vinden.

Voor de varianten waarbij het lamellendak van de terrasoverkapping deels opzij geschoven kan worden, vindt u ook een inschatting van de kosten op de betreffende pagina’s. Dit zijn de Renson Camargue Skye en de Renson Aero Skye.

Op de pagina’s van de verschillende producten kunt u ook proefberekeningen vinden voor de kosten wanneer u niet alleen een terrasoverkapping met lamellen laat bouwen, maar dit uitbreidt naar een gesloten tuinkamer.

Lamellen overkappingen in onze showroom

Wilt u graag een duidelijk advies over de te verwachten kosten voor de terrasoverkapping met lamellen, plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in. U kunt u voor het adviesgesprek langskomen in onze mooie showroom in Elst.

In onze showroom krijgt u meteen een duidelijk beeld van de verschillende soorten terrasoverkappingen met lamellen en de Renson tuinkamers die we voor u kunnen realiseren. Onder het genot van een lekkere kop koffie of thee laten we u graag alle mogelijkheden zien, en geven we een demonstratie van de luxe lamellendaken.

Ben u al bekend met onze producten of wilt u graag dat we bij u langskomen om de situatie in het echt te zien en u meteen te kunnen adviseren over de plaatsing van een tuinoverkapping? Dan kunnen we ook bij u thuis langskomen voor een adviesgesprek op locatie.

Dus wilt u graag een lamellen overkapping laten maken? Dan is Veraluxe uw partner. Wij zullen u ondersteunen in het hele proces en u adviseren bij iedere beslissing. Samen ontwerpen we de lamellen overkapping die het beste aansluit op uw wensen en het mooist past in uw leefruimte.

Wanneer het design helemaal naar wens is komen onze monteurs uw overkapping installeren, zodat u ook geen omkijken heeft naar de constructie. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is uw overkapping inrichten, waarna u eindeloos kunt genieten van uw fijne nieuwe lamellen overkapping.

Vraag hier een advies aan huis aan
X
Maak een afspraak in onze showroom
X
Vraag onze inspiratiebrochure aan
X
VOORJAARS DEALS 2024 – Outdoor en Screens
Klik hier voor meer info
X